29 Eylül 2008 Pazartesi

Lacoste Erkek Saati Modelleri

,
Lacoste saat modelleri
Lacoste saat fiyatları
Lacoste erkek saat modelleri
Kolunuza Lacoste marka bir saat takmak istiyorsanız , 200 ytl ile 900 ytl arası bir miktarı gözden çıkarmalısınız.

Lacoste






Yazının Devamını oku

Dkny Bayan Saati Modelleri

,
DKNY SAAT MODELLERİ
DKNY BAYAN SAAT MODELLERİ
DKNY MAĞAZALARI /
DKNY SAAT FİYATLARI


200 YTL İLE 400 YTL ARASI BİR FİYATA BU SAATLERE SAHİP OLABİLİRSİNİZ.


DKNY












Yazının Devamını oku

Moda Tasarımı Bölümü Hakkında Bilgi

,
MODA TASARIMI EĞİTİMİ HAKKINDA BİLGİ ;

Moda Tasarımı Bölümü Türk moda, tekstil ve konfeksiyon sektörünün uluslararası pazarlardaki payını artırmaya yönelik profesyoneller yetiştirmek amacındadır.Moda Tasarımı, Tekstil Tasarımı ve Moda İşletmeciliği uzmanlık alanlarında eğitim verilerek, bu alanlarda uluslararası markalar yaratmak ve bunları pazarlamak hedeflenmektedir.


Eğitim yapısını iş dünyasının girdi ve gereksinimleri doğrultusunda biçimlendiren fakülte, iş dünyasıyla sıkı bir iletişim içindedir ve eğitim kadrosunun önemli bir bölümünü profesyonellerden oluşturmaktadır. Uluslararası bir vizyon oluşturma yolunda İtalya'da Avrupa Tasarım Enstitüsü, A.B.D.'de Western Michigan Üniversitesi ve İngiltere'de Central Saint Martins Sanat ve Tasarım Koleji'nin kadrolarının görüş ve eğitim desteği alınmaktadır. Bu yaklaşım İngilizce olan eğitim dili ve zorunlu ikinci yabancı dil dersleri ile desteklenir. Eğitim kadrosu, altı öğretim üyesi ve üç asistandan oluşan çekirdek kadroya ek olarak, diğer üniversitelerden gelen misafir öğretim üyeleri ve konusunda uzman pek çok profesyonelden oluşmaktadır. Moda Tasarımı Bölümü bilimsel içeriğini kültürel, teknik ve tasarım alanları arasında denge oluşturarak biçimlendirmektedir. Bu yapı içerisinde sadece konusunda öncü bir eğitim kurumu olmayı değil, moda dünyasının içindeki profesyoneller ve amatörleri biraraya getiren bir çekim merkezi oluşturmayı da hedeflemektedir.

Eğitimin ilk yılında ortak eğitim gören öğrenciler, ikinci yıldan itibaren Moda Tasarımı, Tekstil Tasarımı ve Moda İşletmeciliği uzmanlık alanlarından birini seçerler.
Moda Tasarımı Uzmanlık Alanı Moda Tasarımı Uzmanlık Alanı Programı, konfeksiyon ve hazır giyim sektörüne yönelik insan profili yetiştirmeyi, bu alanlarda araştırmalar yapmayı ve üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde projeler üretmeyi amaçlamaktadır. Eğitim sistemi gerek uygulamalı koleksiyon dersleriyle, gerekse staj olanaklarıyla özgün ama pazarlanabilir tasarımlarla dünya markaları oluşturmaya yönelik bir anlayış üzerine yapılandırılmıştır. Bu programda eğitim gören öğrenciler Konsept Tasarımcıları, Ürün Tasarımcıları, Ürün Uzmanları, Moda Koordinatörleri, Süreç Uzmanları, Trend Araştırmacıları gibi kariyer olanaklarından faydalanabilirler.
Moda İşletmeciliği Uzmanlık Alanı Tekstil, konfeksiyon ve aksesuar sektörü bünyesinde yaratılan markaların uluslar arası anlamda pazarlanabilmesi, yönetimi ve işletmeciliğine yönelik profesyoneller yetiştirmeyi amaçlar. Türkiye'nin özellikle uluslar arası ticari kapasitesi açısından giderek daha önemli bir yatırım aracı haline gelen tekstil ve konfeksiyon sektörü gerek üretim birimleri, gerekse pazarlama ve iletişim birimlerine yönelik insan kaynağına ihtiyaç duymaktadır. Bu sektörde dış ticarete yönelik dengeler açısından uluslar arası markalar yaratma aşamasına gelindiği bu günlerde İzmir Ekonomi Üniversitesi Türkiye'de böylesine gerekli bir ilke imza atmıştır.
Yazının Devamını oku

Adidas Bayan Ceket Modelleri

,
Adidas Ceket Modelleri , 2008 Adidas Bayan Ceket modelleri
Adidas ın şık ve sportif giyimi seven lere hediyesi armağanı hatta daha fazlası birbirinden güzel adidas bayan cket modelleri.konu ile ilgili başlıklar ;adidas ceket modelleri2008 adidas bayan ceket modelleriadidas bayan ceketler










































Yazının Devamını oku

ipod nano modelleri fiyatları

,
ipod nano fiyatları
ipod özellikleri
ipod fiyatları


Güncelleme aşağıdaki fiyatlar 2008 fiyatlarıdır 2009-2010 ipod yeni fiyatları bu resimde.Vatan Bilgisayar fiyatlarıdır. Vatan Computer mağazalarından alabilirsiniz bu ürünleri.

***************


o n l i n e
l i f e
powered by my10cere.com

Apple Efsanelerinden ipod hakkında biraz bilgi vereyim size.

konu ; ipod nano
konu başlıkları ;
ipod nano fiyatları
ipod özellikleri
ipod fiyatları



yeni renk ; Pembe Şıklığı

Çok küçük bir iPod, çok büyük bir fikir: video. Dünyanın en popüler müzik çalarıyla artık TV dizilerinin, müzik videolarının, video podcastlerinin ve çok daha fazlasının tadını çıkarabileceksiniz. iPod nano'nun daha geniş, daha parlak ekranı, olağanüstü bir görüntü kalitesi sunuyor. Beş farklı rengiyle iPod gözlerinizi kamaştıracak. Uygun fiyatlı 4GB ve 8GB'lık modellerle gelen iPod nano'nun küçük olduğuna bakmayın, sizi stil sahibi yapacak

ipod un en son çıkardığı renk seçeneği



Genel Bakış : Önü anotlanmış alüminyum, arkası parlak paslanmaz çelik. Beş farklı göz kamaştırıcı renk. Şimdiye kadar üretilmiş her iPod’dan daha yüksek çözünürlüğe sahip daha geniş ve daha parlak bir ekran. iPod nano size, dış dünyada dahi göremediğiniz bir görsellik sunacak. Üstelik sizi saatler boyu şaşırtmaya devam edecek. Tek bir kez şarj ederek 5 saate kadar video ya da tam 24 saate kadar müzik oynatın1. Bu inanılmaz güç ve 6.5 mm’lik olağanüstü incelik, iPod nano’yu öldüren cazibe yapmaya yeter.



Bu model Red Foundation Projesi için Apple ın ürettiği özel üründür.

(ÜRÜN) RED Hakkında : (RED)’in temel amacı, Afrika’da AIDS ile mücadele için özel sektörün Küresel Fon’u tanıması ve bağış yapması için çalışmaktır. (PRODUCT) RED markasını satan şirketlerin katkısı, bu üründen edilen karın önemli bir yüzdesini Afrika’daki özellikle kadın ve çocuklar için AIDS programlarını finanse etmek içindir. Mevcut ortaklar, American Express (Sadece İngiltere), Converse, Gap, Giorgio Armani ve Motorola’dır.


Fiyat ve Teknik Özellikler ;

4 GB / 1000 ŞARKI ipod nano Fiyat ; 343,98 YTL + KDV

Teknik Özellikler

iPod nano 4gb gümüş

3.Nesil2 inç LCD ekran,

24 saate kadar ses , 5 saate kadar video pil ömrü,

49 g, 70 x 52 x 6,5 mm,

kulaklık, renkli ekran, yuva adaptörü, USB 2.0 kablosu

8 GB / 2000 ŞARKI ipod nano Fiyat ; 459,29 YTL+KDV


GENEL ÖZELLİKLER ;

Cover Flow
Müzik
TV Programları
Podcast'ler
Sesli Kitaplar
Oyunlar
Fotoğraflar
Ekstralar


Video :
5 saate kadar TV programları, müzik videoları ve podcast'ler izleyin.

Geliştirilmiş Arayüz :
Cover Flow ile müziğinize albüm kapaklarına göre göz atın. Yeni iPod nano'nuzda her şeyi tamamen farklı ve yepyeni bir açıdan göreceksiniz.

Daha Parlak Ekran :
iPod nano, bir önceki modelinden %65 daha parlak, daha büyük ve 320'ye 240 çözünürlükte bir ekrana sahip.

Yepyeni Tasarım :
Anotlanmış alüminyum ve parlak paslanmaz çelik içindeki iPod nano, 6.5 mm'lik bir inceliğe sahiptir ve her zamankinden de güzeldir.

Yazının Devamını oku

Mango Elbise Modelleri,Koleksiyonu

,

ŞIK VE GÜZEL MANGO ELBİSE MODELLERİ , BAYANLARIN VAZGEÇEMEDİĞİ MARKALARDAN BİRİ SANIRIM MANGO DESEK YANLIŞ SÖLEMİŞ OLMAYIZ , İYİ EĞLENCELER .
KONU BAŞLIKLARI ;
MANGO ELBİSE MODELLERİ
MANGO 2008 ELBİSELER
MANGO 2008 KOLEKSYON
MANGO ELBİSE FİYATLARI

MANGO NUN
SİTESİNDEN BAKTIĞIM KADARI İLE SÖLÜYORUM , 60 YTL İLE 150 YTL ARASINDA BİR FİYATA BU ÜRÜNLERE SAHİP OLABİLİRSİNİZ.



MANGO














































Yazının Devamını oku

20 Eylül 2008 Cumartesi

South Park Karakterleri ve Resimleri

,
Büyümekte olan dört çocuğun, Cartman, Stan, Kyle ve Kenny’nin gözünden dünyadaki politik, sosyal ve güncel olayların ironik bir şekilde ele alındığı dizi, yetişkinler için hazırlanmış içeriğinden anlatımına kadar “kendine has” bir yapım.
Matt Stone ve Trey Parker adlı Colorado'lu iki genç tarafından 1997’de yaratılan “South Park”ta her dakika güleceğinizi kimse garanti edemez, ama yaratıcılarının da iddia ettiği gibi çok sık “şaşıracağınız” muhakkak!



“South Park”, gerçekten var olan bir kasabadan esinlenilerek yaratılmış. ABD’nin Colorado eyaletinde yer alan Fairplay, “South Park” dizisinde mekan olarak kullanılan kasabanın bulunduğu yer. 1859 yılında altın bulunmasıyla “altın arayıcı”larının hücumuna uğrayan “gerçek South Park” aynı zamanda dünyada en çok UFO görülen yerlerin de başında geliyor. Nasıl, diziyle ilgili bazı şeyler yerine oturmaya başladı, değil mi?




SOUTH PARK HAKKINDA ÖZEL NOTLAR ;

TV’NİN EN AYKIRI YAPIMLARINDAN SOUTH PARK ÜZERİNE, GEREKLİ GEREKSİZ NOTLAR...
Mr. Garrison'ın ilk adı Herbert’dir.Eric Cartman'ın ikinci adı Theodore’dur.Here Comes the Neighborhood adlı bölümde, aslanların liderinin adı, ‘Aslan’dı. Türkçe ‘aslan’ sözcüğü The Lion, The Witch, and The Wardrobe adlı bölümde de kullanıldı. Butters’ın ilk adı Poof Poof’tur. İlk iki sezonda, bölümlerin başında Kenny anlaşılması imkansız bir şeyler söylüyordu. Trey Parker ve Matt Stone, Kenny’nin söylediğini hemen hiç kimse anlayamadığı için, bir süre sonra bu açılıştan vazgeçtiler. How to Eat with your Butt adlı bölümde açığa çıktı ki, Stan’in saçı, onu seslendiren Trey Parker’ın saçına; Kyle'ın saçı ise onu seslendiren Matt Stone'un saçına benzetilmiş.




Bölüm sonunda, yapımcı firmanın logosunun göründüğü anda çalan şarkı, Trey Parker’ın öğrenciyken çektiği Alferd Packer: The Musical’den alınma. (Diğer adı: Cannibal! The Musical).Chef adlı karakter, Trey Parker ve Matt Stone’un okuduğu Colorado Üniversitesi’nin yemekhanesinde çalışan, ikilinin tanıdığı, gerçek bir insandan esinlenilerek yaratıldı. It Hits the Fan adlı bölümde, en masum şekliyle ‘pislik’ olarak çevirebileceğimiz, İngilizce ‘shit’ sözcüğü, tam 162 kez kullanıldı.

Bölümün yayınlanmasından sonra, denetleyici kurum tarafından ‘shit’ sözcüğü yasaklandı.South Park’ın her bölümünde, mutlaka bir ünlünün taklidi yapılıyor ya da adı geçiyor. Dizinin yaratıcıları, South Park’ın yeni yeni tanındığı ve sevildiği dönemde, sokakta karşılaştıkları insanların en çok Kenny’nin öldürülmesine tepki gösterdiklerini söylüyorlar. Hem de ağır küfürlerle..


South Park’ın pilot bölümü, kağıtlardan kesilmiş karakterlerle, daha sonraki bölümler ise bilgisayar kullanılarak yapıldı. Dizinin birçok bölümünde, orijinal Star Trek filmine gönderme yapıldı. Chickenlover adlı bölümde, Memur Barbrady’nin okuma yazmayı öğrenmesinden önceki bir sahnede, Bütün harfler birbirine girip, Barbrady’nin kafasını karıştırır. STOP (Dur) işareti ‘Mung Chung Ee’ yazısına dönüşür. Bu, Kore dilinde ‘aptal’ demektir aslında. Kenny'nin yüzü, bütün şov boyunca sadece iki kez açıkça göründü.




SOUTH PARK DUVAR KAĞITLARI

1 / South park


Yazının Devamını oku

Adidas Bayan Ayakkabı Modelleri

,
ADİDASIN 2008 KOLEKSYONUNDAN SEÇTİĞİM BAYAN AYAKKKABI MODELLeRİ HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL BU AYAKKABI LARIN UMARIM BEĞENİRSİNİZ.
ADİDAS 2008 SEZONU MODELLER ÜRÜNLER


ADiDAS 2008 BAYAN AYAKKABI MODELLERİ , ADİDAS 2008 BAYAN AYAKKABI MODELLERİ , ADİDAS AYAKKABI FİYATLARI


BU ÜRÜNLERE 120 YTL İLE 160 YTL ARASI BİR FİYATA SAHİP OLABİLİRSİNİZ .


ADİDAS / 2008 / BAYAN

























































Yazının Devamını oku

Steve Jobs Kimdir? (Biyografi)

,
Steve Jobs CEO APPLE


Steven Paul Jobs (d. 24 Şubat 1955), Apple Computer'in genel müdürüdür ve bilgisayar sanayisinin önderlerindendir. Steve Wozniak ile birlikte Apple'in ortaklarından olup, 1976 yılında kurdukları bu firma Apple II sayesinde bugünkü ev bilgisayarlarının gelişmesinde önemli yer almıştır.
Steve Jobs, Xerox'un Palo Alto Research Center'ında geliştirilmiş olan Fare (Mouse) ve GUI (Graphical User Interface) kavramlarının ticari önemini kavrayıp, sonradan bunları Apple Macintosh'da uygulamaya koymuştur. Steve Jobs aynı zamanda Pixar Animasyon Stüdyoları'nın genel müdürü ve yöneticisidir.
english

Steve Jobs CEO Apple


Steve Jobs is the CEO of Apple, which he co-founded in 1976. Apple leads the industry in innovation with its award-winning Macintosh computers, OS X operating system, and consumer and professional applications software. Apple is also leading the digital music revolution, having sold over 110 million iPods and over three billion songs from its iTunes online store. Apple entered the mobile phone market this year with its revolutionary iPhone.
Steve also co-founded Pixar Animation Studios, which has created eight of the most successful and beloved animated films of all time: Toy Story, A Bug's Life, Toy Story 2, Monsters, Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Cars and Ratatouille. Pixar has won 20 Academy Awards and its films have grossed more than $4 billion at the worldwide box office to date. Pixar merged with The Walt Disney Company in 2006 and Steve now serves on Disney's board of directors.
Steve grew up in the apricot orchards which later became known as Silicon Valley, and still lives there with his wife and three children.
Yazının Devamını oku

ipod Modelleri ve Fiyatları

,

Güncelleme aşağıdaki fiyatlar 2008 fiyatlarıdır 2009-2010 ipod yeni fiyatları bu resimde.Vatan Bilgisayar fiyatlarıdır. Vatan Computer mağazalarından alabilirsiniz bu ürünleri.

***************
IPod 5G, nano 2G, shuffle 2G. ( sırasıyla soldan sağa )iPod yaklaşık 50 gram olan Toshiba sabit sürücüsü kullanıyor. Ayrıca cihazı idare edebilmek için bir işletim sistemi ve MP3 oynatıcı geliştirmek yerine, birçok eski Apple çalışanının olduğu Pixo isimli şirketin işletim sistemini, MP3 oynatıcı olarak da PortalPlayer adlı şirketin oynatıcısını satın aldı.



i Pod larla iligli basında ki haberler ;

Amerika pazarından sonra Avrupa pazarına girmek isteyen Apple, burada bir engelle karşılaştı. Avrupa ülkelerindeki yasalara göre bu tip cihazların sağlayabileceği en yüksek gürültü seviyesi 100 desibel olarak belirlenmişti ki, iPod bunun üzerinde ses verebiliyordu. Bunun üzerine tekrar düzenlenen Avrupai iPodlar aynı yılın Ekim ayında piyasaya sürüldüler. iPod satış stratejisine bağlı olarak ertesi yılın başında yeni bir seri daha çıktı. Bu seride kullanıcılar iPodlarının arkalarına hayran oldukları kişi veya grupların imzalarını işlettirebiliyordu. Tabi ki bu hizmet 50 dolarlık bir ücrete taabiydi.
iPod'un başarısının ardındaki iTunes Music Store (iTMS) henüz ülkemizde müzik ve video satışına başlamamıştır.
iPod'un tasarım ve teknoloji yanında felsefesi her zaman korsan üreticilerin ilham kaynağı olmuşsada, kalite yönünden orjinalleriden çok uzakta olan çin malı sahteleri bulunur.
iPod serisinin en yeni ferdi iPod Touch 16GB dır. Bütün çepheyi kaplayan dokunmatik ekrana sahip Touch'un multimedia özellikleri ağır basıyor. Ekran görüş ve kullanış, duruşa göre kendiliğinden dikey veya yatay hale gelebilmektedir.
"
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ipod"'dan alındı




konu başlıkları ;
ipod fiyatları
ıpod modelleri
ipod modelleri






4 GB APPLE NANO
313,91
YTL+KDV

iPod nano 4gb gümüş 3.Nesil2 inç LCD ekran, 24 saate kadar ses,5 saate kadar video pil ömrü, 49 g, 70 x 52 x 6,5 mm, kulaklık, renkli ekran, yuva adaptörü, USB 2.0 kablosu







80 GB iPod Classic

506,82
YTL+KDV

iPod classic 80gb gümüş 3.nesil2.5 inç LCD ekran 140 gram 104 x 62 x 11mm 30saate kadarses, 5 saate kadar video pil ömrü Kulaklık, USB 2.0 kablosu
Yazının Devamını oku

Converse'in Tarihi Hakkında Bilgi

,
Converse Tarihi

1917
: Dünyanın ilk basketbol kesi Converse All Star doğuyor.Bu ayakkabı basketbol oyununa ses getirdi. 1923 : Chuck Taylor converse keslerin basketbol performans ayakkabısı olarak geliştirilmesini sağlayan bir basketbol oyuncusu,elçisidir.Chuck Taylor sayesinde converse canvas ayakkabı bir basketbol idloü haline gelir.Bunun üzerine converse Chuck Taylor'un imzasını Converse yuvalak logoya ekleyerek onu onurlandırır. 1923 : Converse ayakkabıları tüm oyuncuları Afrikan-Amerikan (zenci) oyunculardan oluşan ilk takım olan "New York Renaissance" basketbol takımını giydirmeye başlar.Takım yapılan atışlardan 2588 basket ve 539 kayıp ile bir rekor kırarak tüm zamanların en başarılı takımlarından biri olmuş ve Converse'in başarısına yeni biri eklenmiştir.
1935 : Dünyanın en ünlü badminton şampiyonu Jack Purcell converse için yepyeni ve dayanıklı bir kort ayakkabısı dizayn etmiştir.Belirgin özelliği gülücük şeklindeki burnu ile Converse Jackl Purcell kortlarda ve Hollywood'da kısa zamanda vazgeçilmez olmuş. 1939 : İlk kolejlerarası basketbol turnuvası. Yapılan bu turnuva ile NCAA gelenği başladı.Turnuvada her iki takım oyuncuları da Converse giyer.Oregon Deaks'ın ilk NNCA şampiyonluğu ile Converse bir kez daha tarihe geçti. 1942 : O zamana kadar bir spor markası olan Converse bir değişiklik yaparak Amerikan ordusunu desteklemek amacıyla askeriye için A6 uçuş botlarını yapmaya başladı.Savaş döneminde tüm Amerikan hava birlikleri Converse bot giydi. 1957 : 7 yaşındayken annesini bir çift Chuck Taylor almaya ikna eden Julius Erving,ilk Chuck Taylor ayakkabısını $3,95 alır.Dr.J. diye tanınan ve giydiği Converse'ler ile günümüz modern basketbolunda etkileyen yeni bir oyun sistemi geliştiren oyuncu basketbol tarihini yeniden yazmıştır. 1962 : 100 sayı rekoru. Chuck Taylor All Star giyen biri NBA'de bir oyunda en çok sayı atma rekorunu kırdı.Bu rekor hala kırılamamıştır. 1966 : Converse All Starın Oxford diye anılan bileksiz modelini üretti.Çok kısa süre içinde bu ayakkabılar profesyonel oyuncuların seçimi olmaya başladı.Ardından bu yeni model rahatına düşkün insanların hayat tarzını yansıtan bir ayakkabı olarak batıdan doğuya doğru halk arasında yayıldı.Ardından takımların üniformalarıyla kombin olabilmesi amacıyla 7 yeni renkte Chuck Taylor üretildi. 1974 : Converse basketbol için "One Star" isimli kısa kesimli performans ayakkabısını sahneye çıkardı.Sonradan bu model alternatif görünüşü ile sörfçüler ve kaykaycılar tarafından da kullanılmaya başlandı. 1976 : Julius Erving ,Converse'in Proleather modeline damgasını koyarak bu modeli onaylamıştır. 1986 : Converse "Kendi silahını sen seç!" reklam kampanyası ile kısa süre içinde Converse Weapon Basketball performans modelinin satışı yükselir. 1996 : 1970'den beri ilk kez 1996'da Chuck Taylor All Star yuvarlak logo deri basketbol performasn ayakkabısında kullanılmaya başlandı.Orjinal All Star'dan esinlenerek geliştirilen bu deri modelin satışları kısa sürede 1.000.000 çifti aştı. 2002 : Converse yeni jenerasyon basketbol efsaneleri ile anlaşarak 2002'de 750milyon satışa ulaşan bir marka oldu. 2003 : 83 yaşındaki basketbol efsanesi John Isaacs'ın işbirliğiyle Converse eski performans ayakkabılarını yeniden dizayn ederek Re-Issue kategorisini oluşturdu. Gelecekte Converse performasn ayakkabısı Converse Icon'u üretirken geçmişten gelen tecrübesini ve bilgi mirasını kullandı.Atletik performansın daha iyi olması için bütünleşmiş bu sistem ile ayağın altını çevresini yanları içine alan 3 elementin kombinasyonu Converse
Yazının Devamını oku

Adidas Süper Star Ayakkabı Modelleri

,
ADiDAS SÜPERSTAR , TARZINI YANSIT










konu ile İgili başlıklar ;
adidas süperstar
adidas süperstar modelleri
adidas süperstar fiyatları

Dünyanın en iyi Spor markarlarından Adidas 'ın , Süperstar ayakabılarını tartışmasız sizde biliyorsunuzdur , kullanır yada kullanmassınız ama süperstar sevenlerin her zaman ayrı bir yeri vardır , her sene özel partiler bile düzenlenir bunlarla ilgili , Adidas hakkında bazı bilgiler vereyim size ;

Adidas'ın kurucusu Adolph veya takma adıyla Adi Dassler, 1970 yılında basketbol sahaları için bir ayakkabı üretti. "Superstar" olarak adlandırılan bu modeller, bilek kısmının Aşil tendonunu koruyucu nitelikte sert oluşu ve ayak parmaklarının darbelerden etkilenmemesi için düşünülen kauçuk burun sayesinde Avrupalı basketbolcular arasında kısa zamanda efsaneye dönüştü. Basketbolun anavatanı Amerika da Superstar'ı keşfetmekte gecikmedi. Tamamı deriden yapılan ilk basketbol ayakkabısı olarak da bilinen Superstarlar, asıl çıkışlarını ünlü basketbolcu Kerim Abdül Cabbar ile yaptı. Cabbar'ın maçlarda ayağından eksik etmediği ayakkabıları kısa zamanda NBA oyuncularının yüzde 75'i giyiyordu. 1980'lere gelindiğinde ise sahaların ve kortların da dışına taşmış, günlük hayatın da vazgeçilmez parçaları olmuş, sporcular için tasarlanan ayakkabılar, birer stil ikonu haline gelmişti. Sahnelerden beyazperdeye, podyumdan sokaktaki insana kadar yediden yetmişe herkesin giydiği Superstarlar, dünya modası kadar kültürünü de etkiledi. Öyle ki, ünlü hiphop grubu Run DMC 1986 yılında "My Adidas" isimli bir single yaparak, Adidas markası ve hiphop müziği arasındaki bağı sağlamlaştırdı. Superstarların üretimi yeni teknolojiyle üretilen ayakkabılarla rekabet edemeyecek hale gelip durdurulduysa da, yoğun istek üzerine 1991'de tekrar hayatımıza döndüler. kaynak :milliyet.com.tr















2008 ADİDAS SÜPER STAR MODELLERİ 2008






black




Fiyat ; 143 ytl
















Fiyat ; 130 YTL











O BİR
ADİDAS EFSANESİ








Yazının Devamını oku
 

Önerilen Yazılar

  • toka modelleri
  • converse modelleri
  • çanta modelleri
  • polaris ayakkabı
  • mango elbise modelleri
  • aker eşarp modelleri
  • ugg bot
  • alyans modelleri
  • adidas ayakkabı modelleri
  • babet modelleri
  • lacoste ayakkabı
  • balon etek

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İletişim Adresi

fashion@hotmail.com.tr

Yeni 2012 Modelleri

Yeni Sezon Modelleri Copyright © 2009 Shopping Bag is Designed by Ipietoon We love Google