18 Temmuz 2009 Cumartesi

Kalçadaki çatlaklar için kakao yağı

,
Bilinçsizce yapılan diyetler, vücudun bazı bölgelerinde çatlak oluşmasına yol açabiliyor. Bunlardan kurtulmak için her gün 10 dakikanızı ayırın. Badem, kayısı ve kakao yağlarını karıştırıp; çatlaklarınıza masaj yapın

Kalçamda sürekli kilo alıp vermekten çatlaklar oluştu. Bunlardan nasıl kurtulabilirim? ÇiğdemF./Bursa

Öncelikle banyo yaparak cildinizin iyice yumuşamasını sağlayın. Unutmayın ki; temiz cilt, hazırlayacağınız karışımı daha iyi emecektir. Ardından çatlaklı bölgenizi iyice keseleyin. 20'şer gram bademyağı, kakao yağı, kayısı yağı ve gliserini 10'ar gram çörek otu, kantaron yağı, zeytinyağı ve keten yağı ile iyice karıştırın. Bu karışımı, sorunlu bölgeye iyice yedirerek sürün ve en az 10 dakika bekletin. Etkili bir sonuç alabilmek için bu kürü her gün uygulamanız gerektiğini bilmelisiniz.

Suna Dumankaya
Yazının Devamını oku

Yırtık jean kot modelleri

,
Yırtık Jean Kot Modelleri
Yırtık Kot Jean



Yazının Devamını oku

2010 bikini modelleri trendi

,
2010 bikini modelleri
2010 bikini trendi


Yazının Devamını oku

Sigara yasağının kapsamı nerelerde yasak

,
Sigara yasağı nerelerde geçerli
Sigara Yasağının kapsamı

İkamete mahsus konutlar hariç olmak üzere, kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekanlar, dernek ve vakıflara ait lokaller gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantalar dahil kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketilmeyecek. Kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekanlar, dernek ve vakıflara ait lokaller gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerin ve lokantaların açık alanlarında tütün ürünleri tüketilmesi durumunda diğer kişilerin tütün dumanından etkilenmelerini önleyecek düzenlemeler yapılacak, kapalı alanlara tütün dumanı geçmemesi için gerekli tedbirler alınacak.

Sabit veya seyyar bir tavanı veya çatısı (çadır, güneşlik vb. dahil) olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar ile aynı şekilde tavanı veya çatısı olup yan yüzeylerinin yarısından fazlası kapalı bulunan yerler 'kapalı alan' olarak değerlendirilecek.

Taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında tütün ürünleri tüketilmeyecek.

Özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumları ile okul öncesi eğitim kurumlarının, dershanelerin, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı alanları ile birlikte açık alanlarında da tütün ürünleri tüketilmeyecek.

Yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalarının yatarak tedavi gördüğü birimlerde ve ceza infaz kurumlarında toplam alanın yüzde 10'unu geçmeyecek şekilde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlardan, bu kuruluşların çalışanları ve ziyaretçiler yararlandırılmayacak.

Bu alanlar, koku ve duman geçişini önleyecek şekilde tecrit edilmiş ve standartlara uygun havalandırma tertibatı ile donatılmış, tavanı, kapı ve pencereleri dışında dört tarafı sert zemin veya duvarla kaplı olacak. Alanların kapıları, yangın talimatları da dahil olmak üzere, mevcut diğer düzenlemelere uygun, mekanik kapanan kapılar şeklinde olacak. Bu alanların duvarlarında tütün ürünleri kullanımının zararlarını anlatan sağlık uyarıları görülebilir yerlere asılmış olacak ve kapılarında tütün ürünlerinin tüketimine mahsus alan olduğunu belirtir uyarı yazıları bulunacak.

Şehirlerarası veya uluslararası güzergahlarda yolcu taşıyan denizyolu araçlarının güvertelerinde toplam alanın yüzde 10'unu geçmeyecek şekilde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlar diğer yolcuların etkilenmesini önleyecek şekilde tecrit edilecek ve girişlerine gerekli uyarı yazıları asılacak. 18 yaşını doldurmamış kişilerin bu alanlara girmesine izin verilmeyecek.

Otelcilik hizmeti verilen işletmelerin, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına tahsis edilmiş odalarında standartlara uygun havalandırma tertibatı bulunacak. Tahsis edilen bu odaların mümkün olduğunca aynı kat ve koridor gibi müstakil bölümlerde yer alması sağlanacak.

Açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılmayacak, bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulması halinde bu alanlar toplam seyir alanının yüzde 50'sini geçmeyecek ve ortamda bulunan diğer kişilerin etkilenmesini önleyecek şekilde düzenlenecek.

Tütün ürünleri tüketiminin yasak olduğu alanlarda, kanuni düzenleme ve buna uymamanın cezai sonuçlarını belirten uyarılar mutlaka mevzuata uygun şekilde asılacak.

4207 sayılı Kanun çerçevesinde, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ile ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyon ve radyolarda yayımlanmak üzere ilgili kurumlarca hazırlanan programların, Sağlık Bakanlığının uygun görüşü alındıktan sonra Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yayımlanması sağlanacak.

18 yaşını doldurmamış kişilere tütün ürünlerinin satışı yapılmayacak ve tüketimlerine sunulması önlenecek.

Sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde tütün ürünlerinin satışı kesinlikle yapılmayacak.

Kanuna aykırı davrananlar için öngörülen idari yaptırımlar, başta vali ve kaymakamlar olmak üzere tüm ilgililer tarafından adil ve etkili bir şekilde uygulanarak Kanunun amacına ulaşılması sağlanacak. Kanunla kendilerine yüklenen görevleri yerine getirmeyen memurlar ve kamu görevlileri hakkında mevzuatta yer alan cezai hükümler ve disiplin hükümleri uygulanacak.''
Yazının Devamını oku

17 Temmuz 2009 Cuma

Düğün elbiseleri modelleri

,
Düğün elbisesi modelleri
Düğün elbiseleri

Yazının Devamını oku

ipekyol yaz bayan elbise modelleri

,
İpekyol Elbise
İpkeyol Kadın Yaz Elbise Modelleri


Yazının Devamını oku

Mavi Jeans erkek kot pantolon modelleri

,
Mavi Jeans Erkek
Mavi Jeans Kot Pantolon Modelleri

Yazının Devamını oku

Jimmy Choo güneş gözlüğü modelleri fiyatları

,
Jimmy Choo
Jimmy Choo güneş gözlük modelleri


Yazının Devamını oku

11 Temmuz 2009 Cumartesi

Suna Dumankaya selülit kremi tarifi

,
Suna Dumankaya Selülit Kremi
Selülit Kremi

Suna Dumankaya'nın Selülit Kremi Tarifi

Malzemeler

-Himalaya Tuzu
-Limon kabuğu
-Limon Suyu
-Soya yağı
-Susam Yağı

Bunlar karıştırılıp sürülmelidir.

Genellikle selülit kremleri iyi tolere edilir. % 5 oranında allerjik reaksiyonlar görülebilir. Aminofiline karşı veya krem içinde yer alan maddelere karşı hassasiyet görülebilir. Uygulama bölgesinde kremlerdeki aktif maddelerin etkisi ile kızarma, geçici sıcaklık hissi oluşabilir.

Eğer kabartılı, kaşıntılı ve ağrılı döküntüler ortaya çıkarsa derhal kullanıma son vermek gereklidir. Genelde selülit kremlerinde bir çok bitkisel aktif maddede bulunmaktadır. Bu maddelere karşıda bazı allerjik reaksiyonlar olabilir.
Yazının Devamını oku

4 Temmuz 2009 Cumartesi

Kiraz sapının faydaları nelerdir

,
Kiraz sapının faydaları

Pek çok derde deva olan kiraz sapı aynı zamanda idrar söktürücü özelliği ile de böbreklerin dostudur.

Kirazın sapları ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasına yardımcı olduğu için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde ve aynı zamanda idrar söktürücü olduğu gibi bronşite karşı da kullanılıyor.

Gölgede iyice kurutulan kiraz saplarıyla hazırlanan şuruplar veya çay gibi demlemelerle iyileşme sağlanabiliyor. Saplar gerektiğinde kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor.

Bir litre su içine bir küçük avuç kiraz sapı konulup kaynatılarak elde edilen çaydan günde 3–4 fincan içilebiliyor. Aynı zamanda bu demleme günde 2 kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor. Veya hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze ya da kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor.

Kirazın sapları ayrık ve mısır püskülüyle kaynatılarak demlendiğinde ise ayak ve karın şişliğinde, arpayla kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor.
Yazının Devamını oku

Ahmet Maranki karpuz detoksu

,
Ahmet Maranki Karpuz Detoksu
Karpuz Detoksu

Ayın hareketine göre yapılan karpuz diyetinin ilki, Hicri takvime göre Şaban ayının 13-14 ve 15. günleri yani; Ağustos ayının 4-5 ve 6’sında uygulanır. İkinci karpuz detoksu ise, yine Şaban ayının son üç gününe yani 18-19 ve 20 Ağustos günlerinde gerçekleştirilir.

Kozmik Bilim takipçilerinin bu günlerde uygulayacakları program aşağıdaki gibidir:

Kahvaltı: 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70’ten fazla olanlar ise 1000 gram karpuz tüketmeli.

Sabah: 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70’ten fazla olanlar ise 1000 gram karpuz tüketmeli.

Akşam (Gün batımı sonrası) : 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70’ten fazla olanlar ise 1000 gram karpuz tüketmeli.

3 gün boyunca devam eden karpuz detoksunda, her öğünde en az 3 fincan yeşil çay yada muhtelif bitki çayları ve PH seviyesi yüksek, kaliteli, alkali sular bolca tüketilmelidir. Bitki çaylarının içine tatlandırıcı olarak sadece çiçek balı kullanılmalıdır.

Karpuz seçerken gübreli, iri ve hibrit (dölsüz) tohumlu karpuzlarla, kabaktan aşılanmış karpuz olmamasına kesinlikle dikkat edilmelidir.

Karpuz detoksuna başlamadan 3 gün önce, detoksun etkisini artırmak amacıyla kırmızı et, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi gıdaları tüketmemeye özen gösterilmelidir. İki detoks arasında geçen sürüde de bu kurala uyulmalıdır.

ÖNEMLİ NOT: Kanser, hepatit A-B-C, kalp damar rahatsızlıkları, kısırlık, reflü, diyabet, boyun fıtığı, bel fıtığı, MS gibi kas hastalıkları, böbrek rahatsızlıkları, obezite, psikolojik bozukluklar, üst solunum yolu hastalıkları, karaciğer rahatsızlıkları, bağırsak sorunları ve safra kesesi olanların; detokstan daha iyi netice elde edebilmeleri için karpuz ve kiraz detoksu sırasında Cosmic Besin Destek Ürünlerinden Alfa alfa, Soya, Spirulina ve Zencefil kullanmaları tavsiye edilir.

- Arzu edenler sabahları sulu lavman setiyle lavman uygulaması yapabilirler.

- Detoksun safra kesesi, kalın bağırsak ve karaciğere daha etkili olması açısından, her gece yatmadan önce bir kahve fincanı zeytinyağı ile aynı oranda limon suyu karışımı karıştırılıp içilebilir.

- Doktorunuza danışarak uygulayınız!

maranki.com
Yazının Devamını oku

Ahmet Maranki kiraz diyeti

,
Ahmet Maranki Kiraz Diyeti
Kiraz ile zayıflama

Kiraz Diyeti:
Sabah ,öğlen ve akşam kiraz yiyerek zayıflayabilirsiniz ara öğünlerde ise kiraz sapı,maydanoz suyu ve mısır püskülünün suyunu kaynatıp içerseniz kilo verme oranınız dahada artar. Kiraz ile zayıflamak ümükün.

Deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz yorum yazarak
Yazının Devamını oku
 

Önerilen Yazılar

  • toka modelleri
  • converse modelleri
  • çanta modelleri
  • polaris ayakkabı
  • mango elbise modelleri
  • aker eşarp modelleri
  • ugg bot
  • alyans modelleri
  • adidas ayakkabı modelleri
  • babet modelleri
  • lacoste ayakkabı
  • balon etek

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İletişim Adresi

fashion@hotmail.com.tr

Yeni 2012 Modelleri

Yeni Sezon Modelleri Copyright © 2009 Shopping Bag is Designed by Ipietoon We love Google